Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πρωροβουλία Πολιτών Λάρισας Ενάντια στα Διόδια.

 Μας φοβούνται – Δεν τους φοβόμαστε
Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων έχουμε από τις αρχές του 2011, μετά τις τρομακτικές αυξήσεις κατά 133% που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Αποτελεί πρόκληση στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο.
Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.
Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις «αποικιακού τύπου συμβάσεις» που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες αρνούμενοι να πληρώσουν.
Μην το αφήνεις στους άλλους! Να είσαι εκεί!

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ
(
Οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια)

1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο, απλώς εάν θέλουμε, δηλώνουμε ρητά ότι ανοίγουμε τη μπάρα και περνάμε.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.


Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).
Μην πληρώνεις κι εσύ!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η αιολική βιομηχανία στην Άνδρο, στον Κίσσαβο και πάει λέγοντας...




Δείτε το παρακάτω βίντεο, δίνει πολλές και ωραίες πληροφορίες:


Η αιολική βιομηχανία στην Άνδρο from Vanglouk on Vimeo.



Στη συνέχεια φανταστείτε 71 ανεμογεννήτριες (3 αιολικούς σταθμούς παραγωγής ρεύματος)  στον καταπράσινο και μικρό σε έκταση Κίσσαβο (σε περιοχή που προστατεύεται απο το δίκτυο natura σαν το μεγαλύτερο αισθητικό δάσος της χώρας) ύψους τουλάχιστον 120 μέτρων η μία.
Ο κάθε αιολικός σταθμός θα παράγει ρεύμα ισχύος 44MW, 48MW και 50MW αντίστοιχα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΕΡΔΣΚΟΠΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ!
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Μία από τις περιοχές εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Κίσσαβο. Πάνω στη ράχη αυτή, θέλουν να βάλουν ανεμογεννήτριες

Έτσι στήνονται οι ανεμογεννήτριες. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί στον Κίσσαβο!



Κάμερες στα διόδια;






Τον τελευταίο καιρό οι οδηγοί που ανοίγουν την μπάρα αυξήθηκαν δραματικά. Από τις 5-1-2011 τα ΜΜΕ προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, που υπερασπίζεται το Συνταγματικό του δικαίωμα (άρθρο 5),   λέγοντας ότι: αφού οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τα διόδια έχουν πάρει την άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την χρήση εικόνων από τα αυτοκίνητα που διέρχονται χωρίς να πληρώσουν διόδια, έχουν πια το δικαίωμα  να ζητήσουν τα στοιχεία του οχήματος (με την ευκρινή φωτογραφία του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος) από το  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να μπορούν να στέλνουν το... λογαριασμό στο σπίτι του οδηγού κι αν αυτός εξακολουθεί να μην πληρώνει στο Δικαστήριο και τον «Τειρεσία»!
 Δεν είναι όμως καινούρια είδηση αυτή. Στη σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ των εταιριών και κράτους, οι εκάστοτε εταιρίες είχαν το παραπάνω ικαίωμα" το όποιο "δικαίωμα" το πιπίλιζαν σε όλους τους εξοργισμένους πολίτες που αρνούνταν να πληρώσουν διόδια, χωρίς βέβαια να το ασκούν, διότι στην πραγματικότητα δεν το είχαν, άσχετα τι λέει η σύμβαση η οποία καταπατεί τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών!. Το  μόνο που άλλαξε είναι ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέτρεψε με απαντητικό της σημείωμα προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, την χρήση των καμερών στα διόδια! Αυτή όμως η "άδεια" που δίνει η Αρχή δεν βρίσκεται σε συμφωνία με το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και εκτός αυτού ούτε καν με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με το κράτος, αφού στις ίδιες τις συμβάσεις παραχώρησης προβλέπεται ότι η μόνη υπεύθυνη για την είσπραξη των διοδίων είναι η εταιρία και το δημόσιο δεν έχει καμία εμπλοκή. Επίσης προβλέπεται ότι η φωτογράφιση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σταθμός διοδίων λειτουργεί με το σύστημα της ελεύθερης ροής οχημάτων (χωρίς μπάρες δηλαδή, Ν.3535 άρθρο 3).
Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τα διόδια δεν κινήθηκαν δικαστικά εώς τώρα, γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο ο αγωνιζόμενος πολίτης θα δικαιωθεί. Και τώρα που όλο και περισσότεροι σηκώνουν τη μπάρα, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να τους κόψουν τη φόρα τρομάζοντάς τους. Αν ποτέ όμως απειλήσουν με χαρτί για πρόστιμο εμάς ή οποιονδήποτε αγωνιζόμενο πολίτη που δεν πλήρωσε στα διόδια, τα αρμόδια δικαστήρια θα τους κρίνουν ότι είναι αντισυνταγματικοί (άρθρα 7,20 και 103 του Συντάγματος).

' Όλα είναι δρόμος '




 Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία
κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά
ήταν μια λέξη μοναχα ''ελευθερία''
είπανε όμως πως την έγραψαν παιδιά 
 Τον θυμόμαστε; 
Ξυπνάτε ρε!!! 
Ο δρόμος: Τρέξιμο. Ταχύτης πορείας.
Το διανυόμενον τόπον ή χρόνου ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Αγώνισμα ταχύτητος (τρεξίματος).
Διαδρομή οδός.
 Δρόμοι υπάρχουν πολλοί, δεν είναι μόνο ένας. Αλλά κάποιοι μήπως δεν έπρεπε να γίνουν;
Μήπως η κατασκευή τους δημιουργεί προβλήματα και καταστρέφει το περιβάλλον;
Ξυπνάτε ρε!!!
Δρόμος εδώ, δρόμος εκεί, δρόμοι και στον Κίσσαβο. Ε, τι θυμήθηκα τώρα...

Τις προάλλες είχα πάει με κάτι φίλους στο χωριό Σπηλιά πάνω από το Συκούριο, Φλεβάρης του 2010 θα ήταν. Είχα να πάω καιρό. Θυμήθηκα τα περασμένα, τα νεανικά μου χρόνια (ε ρε πως περνούν τα...).
Τότε που πέρναμε το λεωφορείο από τη Λάρισα για το Συκούριο και στη συνέχεια για τη Σπηλιά.
 Πέρναμε το μονοπάτι για το καταφύγιο στη θέση Κάναλος (ωραία διαδρομή) και από εκεί το μονοπάτι για την κορυφή. Υπήρχε και ο δρόμος τότε, πιο μικρός και χωμάτινος, εξυπηρετούσε κυρίως το σταθμό του ΟΤΕ, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το καταφύγιο. Τότε ο σταθμός ακόμα λειτουργούσε. Όταν σταμάτησε η λειτουγία του, κάποιο ορειβάτες, σύλλογος ήτανε θαρρώ, ζήτησαν να πάρουν το οίκημα και να το κάνουν καταφύγιο. Αφού υπήρχε να μη πάει χαμένο. (Αλλά πάνω απ'όλα το συμφέρον της πατρίς). Γι'αυτό σήμερα κατοικούν εκεί φαντάσματα.
Βέβαια, για να μη χαρακτηριστώ ως οπισθοδρομικός και γραφικός είμαι και εγώ υπέρ της εξέλιξης του ανθρώπου, τεχνολογική, κοινωνική. Την έζησα και εγώ εκείνη τη μέρα στον Κίσσαβο.
Ξεκινώντας από το χωριό Σπηλιά με τα αυτοκίνητα για το καταφύγιο, είδα ότι ο δρόμος άλλαξε.
Άσφαλτος, διαπλάτυνσή του, κατά μήκος του έχει βάρβαρα σκαφτεί το βουνό και αποξυλώθηκαν τα δέντρα.
Ένα πανέμορφο τοπίο με "ευρωπαϊκές προδιαγραφές" ! Τελικά γίναμε Ευρώπη!
Ξυπνάτε Ρε!!!
Το κόστος του δρόμου το κουβεντιάσαμε; Επτά εκατομμύρια ευρώ σε καιρό οικονομικής κρίσης! Μεγάλο δεν είναι το ποσό; Αλλά κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι αρμόδιοι από εμάς τους κοινούς θνητούς και τον έφτιαξαν.
Εξέλιξη Ε.Ε., μα πάνω απ'όλα εξέλιξη του ανθρώπου.
Ξυπνάτε Ρε!!!

Ο ήλιος εβασίλεψε Έλληνά μου.
Μάγκεψαν οι φελλοί και κάνουν μακροβούτια και εμείς τους κοιτάμε.
Φτάνει πιά!
Όχι στη συνομωσία των μετρίων. Έχετε ξεπουλήσει τη χώρα κύριοι στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ.
Θέλετε να κάνετε εγκαταστάσεις εξόρυξης λιγνίτη και εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελασσόνα, μας μιλάτε για ΑΠΕ στον Κίσσαβο με ανεμογεννήτριες φαραωνικών μεγεθών, έχετε ήδη κάνει υδροηλεκτρικό σταθμό στερεύοντας το νερό από το μισό φαράγγι της Καλυψώς, άσε πια αυτή η γελιότητα με το περιβόητο χιονοδρομικό!

Μας έχετε πάρει κατακτήσεις χρόνων στα εργασιακά. Στη ζωή μας έχετε ξαναβάλει τη φτώχια και τη μιζέρια, ενώ γενιές και γενιές έχουν αγωνιστεί για να μην υπάρχει, έχοντας δώσει ακόμα και τη ζωή τους. Τελικά η δικτατορία δεν έφυγε ποτέ, απλώς είναι με άλλο κουστούμ και άλλο γιουσουρούμ.

Έχουμε χάσει σαν λαός την αξιοπρέπειά μας. Μας την έχετε πάρει.
Φτάνει πιά!
Ως Έλληνας δεν το ανέχομαι αυτό. Θα βγω στο δρόμο και θα ενώσω τη δύναμή μου μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος.
Δεν θα υπακούσω στους νόμους σας που εξυπηρετούν τα συμφέροντα για ένα κουστούμ.
Ανυπακοή σε αυτό το γιουσουρούμ της υποκρισίας και του παραλόγου, της φτώχειας και της μιζέριας.
Τελειώνοντας αφιερώνω στους Αθάνατους αυτό:

πως να με κάνουν να τον δω 
τον κόσμο με άλλα μάτια
στα ηλιοσκαλοπάτια
μ'έμαθε η μάνα μου να ζω. 
                                      Σταύρος Ξαρχάκος, Κώστας Κινδύνης