Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα για κοινό αγώνα κατά των χαρατσιών στη συνέλευση την Πέμπτη 24/11/2011




ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
 
Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση / σύσκεψη / συζήτηση την Πέμπτη, στις 24 Νοέμβρη  και ώρα 18:30, στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Γκραντ (πλατεία Ταχυδρομείου), με τα παρακάτω θέματα:
 
  • Καθορισμός ημερομηνίας ανοίγματος των διοδίων του νομού, στα πλαίσια της κινηματικής δράσης ενάντια στα χαράτσια των διοδίων και τις μπάρες των δρόμων και της ζωής μας.
 
  • Πληροφόρηση και εξήγηση  τρόπων αποφυγής της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις που μπορούν να προκύψουν από την άρνηση πληρωμής.
 
  • Πρόταση / εισήγηση, να ζητηθεί από το Δήμο Λάρισας η συμμετοχή του στο θέμα με διάθεση προσωπικού, που θα ενημερώνει τους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος.
 
  • Δυνατότητα οργάνωσης ομάδας εθελοντών αλληλεγγύης που θα εμποδίζουν την διακοπή ή θα επανασυνδέουν το ρεύμα.
 
  • Δυνατότητα σύνταξης εξώδικου προς την διοίκηση της ΔΕΗ και κάθε μέλος του ΔΣ ξεχωριστά, αλλά και προς τα μέλη των συνεργείων που κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, καθιστώντας τους υπεύθυνους, προσωπικά τον καθέναν, ενημερώνοντας και την Εισαγγελία, για τον κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας που θα μείνουν χωρίς την παροχή ρεύματος.
 
  • Δυνατότητα σύστασης ομάδων που θα αναλάβουν την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών στην  πόλη (περίπτερο).
 
  • Αντιμετώπιση έκτακτης εισφοράς της εφορίας.
 
Θέμα αυξημένων τιμών ρεύματος, νερού, εισιτηρίων αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, που σε τέτοια δύσκολη περίοδο καθιστά την ζωή μας απαράδεκτα και αφόρητα δύσκολη.